De Union Jack voor het vertalen van de pagina naar het engels De Nederlandse vlag voor het vertalen van de pagina naar het nederlands

Info over banden


Banden


De banden behoren to een van de belangrijkste onderdelen van uw voertuig. Ze vertalen de kracht en rotatie uit de transmissie naar een beweging dat het voertuig voortbeweegt. Banden maken trillingen van het wegdek comfortabeler en zijn dus de eerste demping voor een comfortabele rij-ervaring. Ook houden banden uw voertuig staande wanneer u zich niet in het voertuig bevindt.

Ja de banden ondergaan veel, temperatuurwisselingen, wegdekverschillen, extreme rotatiesnelheden en grote drukverschillen van. Het is dus uiterst belangrijk dat uw banden door een professional worden behandeld en dat uw banden regelmatig gecontroleerd moeten worden.

Winter-, zomer- en all-seasonbanden.


Ook binnen de bestaande banden zijn er veel verschillen, de belangrijkste zijn het verschil in klimaat waarop de band is gemaakt. Een winterband zal veel grip hebben in lastige situaties en een zomerband is daarintegen gemaakt voor normale wegomstandigheden zonder die hoge weerstand. Dus: extreme situaties die de winterband aankan, is voor de zomerband te hoog gegrepen. Een all-season band combineert de voor en nadelen van beide banden en zit daarmee precies overal tussenin.

Bij De Jong Banden is het kiezen van de juiste band onze prioriteit. Het aanbevelen van een band is dus altijd afhankelijk van het rijgedrag van de klant en het aantal kilometers dat de klant per jaar rijdt. Voor rijders die vaak kleine stukjes rijden is een all-season band voldoende. Maar wanneer u meer rijdt dan dat raden wij al snel aan om winter- en zomerbanden te overwegen voor het gepaste jaargetij. Dit omdat meer rijden meer situaties oplevert waarbij u op een band moet kunnen vertrouwen.

Onze merken


Bandenadvies


Vind u het moeilijk te bepalen of uw banden aan vervanging toe zijn? Of heeft u specifieke vragen over de banden of het monteren zelf? Neem dan contact op met ons op door te bellen op werkdagen van 8:00 tot 17:00 of op Zaterdag van 8:00 tot 13:00 naar: 0180 - 42 00 77. Of stuur uw vraag in het kader hiernaast:

Neem contact op met ons!